Raekoko 2,0-5,0 mm. Kristallisuola korostaa upeasti ruoan makua ja sitä käytetään kuten tavallista suolaa.
Suurin osa maailman suolasta saadaan maaperään kerrostuneista
suolaesiintymistä sekä merestä haihduttamalla merivettä. Kristallisuolaa
louhitaan Himalajan vuoriston alaosista, jonne suola on jäänyt
puristuksiin miljoonia vuosia sitten. Paine on aiheuttanut suolan
rakenteen kristallisoitumisen.
Puhtain kristallisuola on kiven ja
tummanharmaan kivisuolan seassa punertavan valkoisina suonina. Värinsä
vuoksi kristallisuolaa kutsutaan myös ruususuolaksi. Kristallisuola on
luonnonvara jonka esiintymiä on harvassa ja sen mekaaninen louhinta on
mahdotonta. Kristallisuolaa kutsuttiinkin ennen "kuninkaiden suolaksi",
sillä se oli vain harvojen etuoikeus.