TIETOA

Japanese dragon: Protection, wisdom, wholeness and good luck

Hei!

Nuorempana kehoa tuli rääkättyä niin eri kamppailulajien kuin voimailunkin merkeissä ja kroppa alkoikin antamaan merkkejä liiallisesta rasittamisesta lihasten revähtymien ja repeämisten muodossa. Samoin selkä aika ajoin ilmoitteli itsestään erilaisten rangan alueen kipujen muodossa. Selkäkivut saivatkin minut alunperin hakeutumaan akupunktioon ja sain siitä avun heti ensimmäisestä hoitokerrasta. Tämä herätti mielenkiintoni ja innostukseni aiheeseen jopa niin merkittävästi, että suoritin Perinteisen kiinalaisen lääketieteen (TCM) opinnot 2011-2015.

Nyky-yhteiskunnan hektinen elämäntyyli ja siten alati kasvavat haasteet ihmisten jaksamisen osalta suuntasi fokukseni nimenomaan mielen hyvinvointiin. Näin ympärilläni todella kuormittuneita ihmisiä ja tuntui, että melkein joka toiselle ihmiselle olisi voinut sanoa, että tule akupunktioon. Tällä hetkellä maailmaa koettelevat erilaiset kriisit, kasvava työttömyys ja ihmisten huoli toimeentulostaan eivät ole parantaneet tätä tilannetta. Nyt jos koskaan on ihmisillä aika alkaa pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan!

Terveellä ihmisellä qi ja veri virtaa esteettä ja tasapainoisesti. Tämä ilmenee hyvänä psyykkisenä terveytenä ja yleiskuntona.

Ihmisen stressaantuessa tai uupuessa tämä luonnollinen virtaus on häiriintynyt ja alkanut tuottamaan elimistöön ongelmia. Samalla energiatasomme luonnollisesti laskee, koska energia ei enää liiku vapaasti elimistössämme ja tämä lisää fyysisten ja/tai psyykkisten häiriöiden todennäköisyyksiä. Tilannetta voi korjata pitämällä huolta riittävästä liikunnasta, levosta ja terveellisen ravinnon saamisesta.

Kehitin AIM IAM® hoitometodin, jossa tietyillä vakioiduilla akupunktiopisteillä pyritään poistamaan stressiä ja sen aiheuttamaa kuormitusta sekä palauttamaan ihmisen oma energia (qi) virtaamaan vapaasti.

AIM IAM®  metodi on hoitokokemuksena erittäin miellyttävä ja palaute eli apu on välitön. 

Teen toki "tavallistakin" akupunktiohoitoa, mutta AIM IAM® on oma erityisosaamisalueeni.

Hapén osalta se oli ns. menoa heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Tunsin heti voimakkaan tarpeen yhdistää akupunktio ja hapé, tietenkin omina kokonaisuuksinaan. Molemmat ovat tuhansia vuosia vanhoja ja kestäneet aikaa todella hyvin. On sanomattakin selvää, ettei akupunktio hoitomuotona tai hapé seremoniatuotteena olisi kestäneet vuosituhansia kehityksen mukana ellei niissä kummassakin olisi omat vaikuttavuutensa.

Tällä omalla matkallani olen saanut tutustua moniin mielenkiintoisiin ihmisiin. Nostan erikseen esille hapé-mentorini Ricardon, joka on hyvin tunnettu hapéa käyttävien ihmisten keskuudessa. Ricardo on todellinen ammattilainen kaikessa, mikä liittyy hapéen, onhan hän opiskelllut aihetta oikean shamaanin ohjauksessa. Olemme käyneet paljon keskusteluja hapén ja hapé-seremonian filosofisesta merkityksestä. Hän on myös taitava käsityöläinen ja minulla onkin käytössäni pari hänen minulle tekemää kuripea. Toista kuripea käytän ns. arkikäytössä ja toista vain seremonioissa. Kuripe on siis applikaattori, jolla puhalletaan itselle hapéa.

Hapén käyttö VISI-ON metodissa kruunaa/viimeistelee koko kattauksen!

Olen pitänyt erillisiä hapé-seremonioita mm. Helsingissä, Imatralla, Porvoossa, Seinäjoella, Lapualla, Vantaalla ja Lahdessa. Mikäli haluat järjestää tuttavillesi/ystävillesi erilaisen illanvieton, ota minuun yhteyttä!

Yhtäkaikki, toivotan Sinut tervetulleeksi kokeilemaan molempia kokonaisuuksia sekä akupunktiota että hapéa. 


- Yari Walo