RAPÉ

Tärkeä tiedotus!!!

Tupakkalakia on päivitetty 13.4.2022.

65 § (13.4.2022/283)

Kielto tuoda maahan etäviestimen välityksellä hankittuja tuotteita

Yksityishenkilö ei saa hankkia tai vastaanottaa elinkeinonharjoittajalta tupakkatuotteita, sähkösavukkeita, nikotiininesteitä tai poltettavaksi tarkoitettuja kasviperäisiä tuotteita postitse, tavarankuljetuksena tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta.

Lisäksi jo aiemmin voimassa oleva lain kohta:

63 § (29.12.2016/1374)

Eräiden savuttomien tupakkatuotteiden maahantuontikielto

Purutupakkaa, nenänuuskaa ja suussa käytettäväksi tarkoitettua tupakkaa ei saa tuoda maahan. Maahantuontikielto koskee myös tällaisten tupakkatuotteiden hankkimista ja vastaanottamista postitse tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta.

Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, yksityishenkilö saa omaa henkilökohtaista käyttöään varten tuoda mukanaan maahan yhteensä enintään 1 000 grammaa 1 momentissa tarkoitettuja tupakkatuotteita kalenterivuorokaudessa.

Moikka ja tervetuloa heimoon!

Mikäli Rapé (kirjoitetaan joko Hapé tai Rapé, lausutaan Hapeh, Hapay tai Hapey) ei ole sinulle tuttu, tässä hieman taustaa:

Amazonin alueen heimokulttuurit ovat käyttäneet pyhää shamaani-jauhetta/nuuskaa, joka tunnetaan nimellä Rapé, tuhansien vuosien ajan. Nämä alkuperäiskansat käyttivät harvoin tupakkaa tupakointiin. He käyttivät tupakkaa seremonioissa hyvän sään, kalastuksen tai sadonkorjuun ennustamiseen, hengellisiin tarkoituksiin tai parantamistarkoituksiin.
Hapé/Rapéa pidetään yhtenä monista Amazonin pyhistä lääkkeistä, joita käytetään sekä fyysisten, psyykkisten ja emotionaalisten esteiden voittamiseksi että yhteyden saamiseksi muihin korkeataajuuksisempiin maailmoihin. On kuitenkin olennaista, että ymmärrämme, kuinka näitä tuotteita käytetään oikein. Näin voimme saada niistä mahdollisimman paljon hyötyä ja kommunikoida niiden kanssa kunnioittavasti ja kunnioittavasti alkuperäiskansojen kulttuurien tapaan.

Rapén vaikutukset koetaan nopeasti ja voimakkaasti, koska jauhe annostellaan nenän kautta suoraan nenän limakalvoille. Käytäntö jauhemaisten kasvilääkkeiden nauttimisesta nenän kautta on paljon muinaisempaa kuin ymmärrämme (joka on peräisin esikolumbiaanisista ajoista), ja se havaittiin ensimmäisen kerran Brasilian alkuperäiskansojen keskuudessa.

Euroopassa yrttijauheen esitteli lääkäri ja kasvitieteilijä Francisco Hernández de Boncalo vuonna 1577 - ja sen ajan eliitti otti jauheen usein päänsäryn hoitoon. XVIII vuosisadalla jauheen hengittäminen tuli muotiin Euroopan aristokratian keskuudessa. On aivan keskeistä tunnistaa, että Rapé ei sisällä mitään psykedeelisiä ainesosia vaan se on puhdas luonnontuote ja sen käyttö on täysin laillista kaikkialla, myös Suomessa.

MITÄ ON RAPÉ
RAPÉ on brasilialaisten heimojen valmistama kasvilääke/rohto viidakosta. Se on tuhkan näköistä jauhetta, joka on valmistettu tupakanlehdistä ja muista viidakon yrteistä. Tätä pyhää tupakkaa kutsutaan Mapachoksi ja se kantaa Isoisän (Grandfather) henkeä. Tämä henki tuo suojaa, yhteyttä, poistaa tukoksia ja auttaa paranemista. Mapacho (Nicotiana Rustica) ei ole samaa tupakkaa, mitä käytetään tavallisissa nikotiinituotteissa, kuten tupakka tai nuuska, joissa käytetään Nicotiana Tabacumia.

MIKÄ ON RAPÉN VAIKUTUS?
Rapé on täydellinen lääke mielesi hiljentämiseen. Vaikutus koetaan silmänräpäyksessä ja se auttaa sinua siirtymään sydämeesi ja yhdistää sinut sieluusi.
Rapé‐seremoniassa on kyse tuotteen vastaanottamisesta ja sillä on aina positiivinen
vaikutus, muun muassa:
‐ avaa sydämen
‐ tuo sinut tähän hetkeen
‐ tuo rauhan mieleesi
‐ rentouttaa
‐ poista tukoksia/lukkoja mielestäsi
‐ puhdistaa energiakenttäsi
‐ suojaa
‐ auttaa keskittymään
‐ terävöittää mieltäsi

KUINKA KAUAN VAIKUTUS KESTÄÄ?
Vaikutus kestää noin 5‐10 minuuttia (riippuen käyttämästäsi määrästä). Rapéa käytetään
erillisessä seremoniassa, erillisenä rituaalina itsellesi tai yhdessä ystäväsi kanssa.

KUINKA RAPÉA KÄYTETÄÄN
Rapé jauhetta puhalletaan nenään applikaattorilla. Seremoniassa se tapahtuu Tepillä erillisen puhaltajan (Server) toimesta. Tämä voi kuulostaa epämiellyttävältä, mutta se on sen arvoista. Rapé‐seremonia on pyhä hetki sinun itsesi ja henkesi kanssa. Jauhe puhalletaan molempiin sieraimiin aloittaen vasemmasta sieraimesta. Vasen sierain kuvastaa vanhan kuolemaa ja oikea uudestisyntymistä tai feminiini ja maskuliinipuolia.

Jauhe voidaan puhaltaa myös itse omiin sieraimiin käyttämällä siihen Kuripe-nimistä applikaattoria.

MIKSI RAPÉA KÄYTETÄÄN
Rapé on loistava työkalu, jos
a) haluat tyhjentää mielesi,
b) haluat tasapainottaa energiaasi,
c) haluat muodostaa yhteyden sydämeesi tai
d) haluat maadoittaa itsesi.

Seremoniaan on hienoa osallistua esim. ystävän tai puolison kanssa. Tämä lähentää yhteyttänne toisiinne. Seremonia voidaan tehdä ennen meditaatiota, kun haluat tyhjentää mielesi tai ennen nukkumaanmenoa. Tällä seremonialla on erittäin rakastava, rauhallinen ja rentouttava vaikutus. Rapé vie sinut välittömästi tietoisuuden tasolle, ikään kuin olisit meditoinut tuntikausia. Rapéa voidaan siis käyttää meditaatiovälineenä mielen hiljentämiseen ja kehon rentoutumiseen.

Seremoniaan kuuluu myös kurkun selvittäminen sylkemällä, kun kurkussa alkaa siltä tuntumaan. Nenän puhdistus niistämällä tapahtuu siinä vaiheessa, kun tuote alkaa valua sieraimista ulos. Sylkeminen ja niistäminen on siis osa tapahtumaa ja liittyy samalla puhdistautumiseen. Hienohelmoille tämä ei siis sovi :)

- Yari Walo