HAPÉ-SEREMONIA la 19.2.

22.02.2022

Sain kutsun osallistua Ricardo Delgadon pienimuotoiseen Hapé/Rapé iltaan. Täytyy kyllä heti alkuun sanoa, että Ricardo oli kyllä ammattimies tuossa seremonian läpiviemisessä. Kaikki liikkeet ja rituaalit olivat viimeisen päälle hiotut ja oli erinomaisen hieno seurata hänen työskentelyään ennenkuin tuli oma vuoro saada Hapé annos. Valittavana oli kolme vaihtoehtoa eli Small, Medium tai Strong. Ricardo ilmoitti että kolme kierrosta mennään. Valitsin ensimmäisellä kierroksella Mediumin ja valinta oli oikea. Vaikutus oli viimeisen päälle. Toisella kierroksella otin Small-annoksen ns. "Just in case", jotta selviän myös sen kolmannen kierroksen. Kyseinen annos tai osa siitä valui jossain vaiheessa kiusallisesti kurkkuun ja alkoi ärsyttämään siellä niin, että pari kertaa tuli jopa oksennusrefleksi, mutta sitten Hapé-pallukka kurkussa irtosi ja oleminen helpottui. Kolmannelle kierrokselle otin taas Medium-setin eli saman kuin aloituskierroksella. Tässäkin annos putosi pyörimään kiusallisesti kurkun poimuihin.

Tilaisuudessa kuultiin elävää alkuperäiskansojen musiikkia sekä modernimpaakin musiikkia osin kitaran ja rumpujen säestyksellä. Musiikista huolehti Ricardon apulainen Fil.

Yleisenä havaintona on, että mikäli teet usempia kierroksia, vaikutus on aina kovin ensimmäisellä kierroksella. Tietty annoskokoa lisäämällä pääsee varmasti vaikuttamaan asiaan, mutta liekö se sitten taas järkevää. Luin jostain, että jotkut Etelä-Amerikan alkuperäiskansat puhaltavat yhteensä pingispallon kokoisen Hapé/Rapé määrän neljällä kierroksella seremonian jokaiselle osallistujalle. Tässä valossa voimme jatkaa huoleti ja helposti tätä omaa pienimuotoista toimintaamme.

Anyways, jollet ole koskaan moiseen settiin osallistunut ja asia kiinnostaa, kannattaa aiheesta kysyä! Kuten sanottua Hapé/Rapé jauhe on täysin laillista Suomessa, kuten toki pitää ollakin ja sitä saat tilattua postitse ulkomailta, esim. juurikin Four Visions Marketin kautta. Heidän tuotteistaan minulla on erillinen testi tässä blogissa.

Päivitys 1.0: Lähestyin tilaisuuden jälkeen Ricardoa ja keskustelumme eteni siihen, että kysyin voisiko hän opettaa minua ja ystäviäni Anttia ja Nikoa. Hän vastasi myöntävästi ja tästä on alkamassa taas uusi ja toisenlainen matka Hapé maailmaan :)

Vaikka meillä kaikilla on perusasiat kunnossa, niin ulkopuolinen oppi mestarilta on aina pelkästään hyväksi. Yksi koulutusviikonloppu on jo takana ja tätä kirjoitettaessa seuraava setti on ylihuomenna sunnuntaina. Aho!

Päivitys 1.1: Reissut on takana päin, saatiin lisää oppia etenkin seremonialliseen ja filosofiseen näkökulmaan.